Forsiden - Sigdal ungdomsskole - ungdomskolen i Sigdal kommune

Friluftsliv valgfag på tur!

2017-09-06

Friluftsliv_2017_1.pngValgfag Friluftsliv på 10.trinn markerte friluftslivetsuke med en frisk skautur i regnvær i dag. Elevene gikk fra skolen til litt sør for Svartetjenn i Ramstadmarka, via den "korte Sigdalsløypa" og ned ved Haugan. Flott tur med en fin gjeng!

Velkommen til nytt skoleår!

2017-08-09

Sigdal ungdomsskoleVi ønsker elever og foresatte velkommen til et nytt skoleår! Første skoledag er mandag 21. august. Alle elevene møter i hallen klokken 08.10, der vil vi sammen markere starten på et nytt skoleår! Vi gleder oss til en flott høst med spennende læring og gode opplevelser - og håper du gjør det samme!

Friluftslivsgruppa har vært på tur!

2017-06-09

friluftsliv_toveseter.pngDenne uka har friluftslivsgrupppa på 9. trinn vært på tur! Den første dagen gikk noen fra Haglebu og noen fra Sandvasseter, før alle møtes på Toveseter. Planen var å ligge ei natt i lavo, men etter å ha sett værmeldingen ble planene endret. Gruppa valgte å overnatte to netter på Toveseter. Tirsdag kveld ble det fisking, gåtur og kos på hytta. Høydepunktet onsdagen var besøk av en reinsdyrflokk på tunet! Torsdag var planen å komme seg til Istjern, men det var så vått i bakken at gjengen bestemte seg for å slå leir ved Tempelseter. Det har vært en super turgjeng, positive og flotte ungdommer som nyter friluftslivet til fjells. Tusen takk for turen!

Har du søkt videregående skole i Buskerud?

2017-06-06

huskefinger.jpgI sommer må du svare på tilbud om skoleplass på www.vigo.no. BrukerID og passord (MinID) er det samme som da du søkte. Dersom du ikke svarer innen fristen, mister du skoleplassen. Hovedinntaket er tilgjengelig på vigo.no fra 5. juli 2017. Svarfrist er 14. juli. Andreinntaket er tilgjengelig på vigo.no fra 5. august. Svarfrist er 13. august. Skolestart er 21. august! Les mer om inntak til skole her.

God tur!

2017-06-06

tsjekkia_sigdal.pngI dag reiste elever og lærere fra 9. trinn på årets utvekslingstur til Tyskland og Tsjekkia. Først går ferden med fly til Berlin med faglig opplegg der, før busser kjører dem til konsentrasjonsleiren Terezin i Tsjekkia og dernest videre til våre venner ved Gymnazium Ceská Trebová. Helt siden 1999 har vi vektlagt internasjonalt samarbeid ved skolen vår. Elever fra begge land blir kjent med en annen kultur og får på en praktisk måte kunnskap om land, språk, boforhold og væremåte. Reisen er en del av valgfaget Internasjonalt samarbeid. Vi ønsker god tur!

Eksamen i norsk hovedmål og norsk sidemål

2017-05-15

eksamen.pngHele 10. trinn kom opp i norsk til skriftlig eksamen. Elevene har obligatorisk forberedelse på skolen mandag 22. mai og selve eksamen i norsk hovedmål tirsdag 23. mai og norsk sidemål onsdag 24. mai. Vi ønsker elevene lykke til med både forberedelsene og eksamen!

Triatlon

2017-04-28

triatlon2017.pngFredag 28.4 deltok 24 elever fra 8., 9. og 10. trinn på triatlon ved Sigdal ungdomsskole. I surt vårvær gjennomført elevene 500m svømming (i bassenget), 28,5 km sykling rundt Soneren og 7,5 km løping rundt Kråkefjorden. Det var fellesstart etter kort pause på hver disiplin. Det ble mange nye perser og tidligere skolerekorder ble slått! Neste år håper vi at enda flere jenter har lyst å ta utfordringen. Det var premiering i hver disiplin og sammenlagt i gutte- og jenteklassen.

Sammenlagtvinnere ble Ingeborg Sandsbråten Solum og Ole Viksbråten, fra henholdsvis 10. trinn og 9. trinn! Ole med ny skolerekord i både løp, sykkel og sammenlagt, og Ingeborg med ny skolerekord i løping. Vi gratulerer!

For tider, se her...

Møte for foresatte 8. trinn 2017/2018

2017-04-19

Sigdal ungdomsskoleVelkommen til møte for foresatte på 8. trinn skoleåret 2017/2018! På møte vil rektor og rådgiver informere om den forestående overgangen til ungdomsskolen, og det er mulighet for å stille spørsmål om det man lurer på.

Møtet er torsdag 20. april kl 18-20, i kantinen på skolen. Vel møtt!

God påske!

2017-04-07

påskelunch.pngMed dette hyggelige bildet fra påskelunchen til 9B i dag ønsker vi alle elever, foresatte og ansatte en hyggelig ferie!

Åpen dag på Rosthaug for 9. trinn

2017-04-04

rosthaug.jpgOnsdag 5. april reiser 9. trinn til Rosthaug for å få informasjon om de forskjellige utdanningsprogrammene skolen tilby. Det blir en hel dag med mye informasjon, og forhåpentligvis blir elevene litt sikrere på hva de kan tenke seg å velge når de skal søke videregående opplæring. I etterkant kommer elevene til å jobbe videre med de forskjellige utdanningsprogrammene.