Forsiden - Sigdal ungdomsskole - ungdomskolen i Sigdal kommune

Skriftlig eksamen

2018-05-09

matteeksamen.jpgHele 10. trinn kom opp i matematikk til skriftlig eksamen. Elevene har forberedelsesdag på skolen tirsdag 15. mai og eksamen onsdag 16. mai. På eksamensdagen skal de ha med kalkulator, gradskive, passer, lærebok, eventuell regelbok og skrivesaker, samt mat og drikke. Lykke til med forberedelsene og selve eksamen!

Gårdsbesøk

2018-05-07

alf_sau3.pngFredag var elevene i arbeidslivsfag, 8. trinn, på gårdsbesøk hos Kristin Elvatun og Lars Håkon Nerum i Eggedal. Der fikk de se fjøset med flere hundre søyer og lam, kalver og høner. Ekstra stas var det at det ble født to lam mens de var der! I hønsehuset fikk de kose med hønene. Kristin stilte med vaffelrøre, så elevene fikk steke seg vafler. Vi er takknemlig for at elevene får komme ut på bedriftsbesøk, denne gangen for å ta en titt på livet som sauebonde! 

 

Husk å søke videregående opplæring innen 1. mars!

2018-02-22

huskefinger.jpgVi minner om at fristen for å søke videregående opplæring for skoleåret 2018/2019 er 1. mars!

Informasjon om hvordan du søker finner du her!

Ut på tur - aldri sur!

2018-02-14

Skileiken_1.pngValgfag friluftsliv 10.trinn har denne uken vært på tur til skileiken på Nerstad. Det var strålende vær og god vintertemperatur. Tema for turen var bål - både ulike båltyper som elevene presenterte, og generelt om bål. Elevene fikk også god tid til aking og pølsegrilling!

Ida reiser til Gambia

2018-02-01

ida_gambia.pngSom om et ledd i samarbeidet mellom Butterfly Friends og Sigdal ungdomsskole reiser Ida fra 10. trinn til Gambia i februar. Hun kommer til å skrive om det som skjer, og vi håper mange er interesserte i å følge med. Følg med på reisen hennes her!

God jul!

2017-12-22

god-jul.pngFredag 22. desember er siste skoledag før juleferien på Sigdal ungdomsskole. Da har vi grøtfest! Vi ønsker alle foreldre, elever og ansatte en gledelig juleferie. Vi sees igjen onsdag 3. januar 2018! 

 

VR-briller gir tilgang til en ny verden!

2017-12-19

vr1png.png

"Se nå er vi i regnskogen på Borneo! Men hva er det som har skjedd her?" Det er lærer Martina som geleider elevene gjennom regnskog – avskoging og turistfeller på verdens tredje største øy, sørøst i Asia. Men i stedet for å titte på et bilde i en bok, eller se en film, «er» elevene i regnskogen. VR står for Virtual Reality, virtuell virkelighet. Elevene plasserer telefonen sin i VR-brillen, og ved hjelp av telefonens skjerm og maskinvare drar de på reise til regnskogen.

Velkommen til yrkes-og utdanningsmesse tirsdag 16. januar

2017-12-12

yrkes_utdanningsmesse_lite.jpgTirsdag 16. januar arrangeres yrkes- og utdanningsmesse for alle tiendeklassinger i Midtfylket. Messen finner sted på Søndre Modum ungdomsskole, på kveldstid. Her blir det stands med representanter fra ulike yrker og utdanningsprogram. Forhåpentligvis får elevene svar på noen av spørsmålene sine rundt valg av utdannelse og videre yrkesvei. Her finner du innbydelsen!

Søknadsfristen for videregående skole er 1. mars! 

Informasjonsmøte på Drammen videregående skole

2017-11-10

drammen_videregaaende.pngVurderer du å søke et av utdanningsprogrammene ved Drammen videregående skole? Skolen inviterer til åpen kveld onsdag 22. november. Idrettslinja med toppidrett har infomøte fra 17.30-19.00, mens du kan få informasjon om Kunst, Design og arkitektur, Inspiro, Forskerlinja og Drammen internasjonal kl. 19.00-21.00. Her finner du mer info om Idrettslinja og Drammen vgs (Kunst, Design og arkitektur, Inspiro, Forskerlinja og Drammen internasjonal).

Ut på tur!

2017-10-23

vlg1.pngValgfag friluftsliv på 10.trinn dro på tur tirsdag 17.okt. De startet fra Husemyr i duskregn og tåke. Tåka og regnet fulgte dem utover kvelden og natta og utsikten på Varden på Grågalten var ikke stort mer enn varden selv. Leiren ble anlagt like før toppen med lavvoer og hengekøye og selvfølgelig bålplass. Det var god stemning både i lavvoene og rundt bålet hele kvelden til tross for været.