Forsiden - Sigdal ungdomsskole - ungdomskolen i Sigdal kommune

Bedriftsbesøk i Eggedal

2018-06-20

Blinkhus.pngSom en del av faget Utdanningsvalg var elevene på 8. trinn i går på besøk hos lokalt næringsliv i Eggedal. De besøkte XL-Bygg Eggedal sag, Blink Hus, og Eggedal Borgerstue. Dit kom også daglig leder av Tempelsetra. I løpet av dagen fikk elevene høre spennende historier om bedriftene, og om yrkeslivet til bedriftslederne. Tusen takk til de fire bedriftene som tok imot oss, og en spesiell takk Eggedal Borgerstue som spanderte pizza på oss og Sigdal utvikling som bidro til planlegging og gjennomføring!

Dramaprosjekt på 10. trinn

2018-06-18

teaterprosjekt_1.jpgSommerferien nærmer seg, og om få dager er det avslutningsfest for elevene på 10. trinn. Tradisjonen tro har elevene den siste uken jobbet med underholdningen til festen, og fredag var det førpremiæren. Elevene selv står for idè, tekst, lyd, lys, skuespill og rekvisitter! Et spennende program med mange talenter ble vist fram, til stor glede for elevene på 8. og 9. trinn! Les mer om prosessen på Sigdal.no.

Har du søkt videregående skole i Buskerud?

2018-06-18

huskefinger.jpgI sommer må du svare på tilbud om skoleplass på www.vigo.no. Brukernavn og passord (MinID) er det samme som da du søkte. Dersom du ikke svarer innen fristen, mister du skoleplassen. Inntaket er tilgjengelig på vigo.no fra uke 27. Svarfrist er medio juli. Suppleringsinntaket er tilgjengelig på vigo.no fra uke 32. Svarfrist er medio august. Skolestart er 20. august! Les mer om inntak til skole her.

Skriftlig eksamen

2018-05-09

matteeksamen.jpgHele 10. trinn kom opp i matematikk til skriftlig eksamen. Elevene har forberedelsesdag på skolen tirsdag 15. mai og eksamen onsdag 16. mai. På eksamensdagen skal de ha med kalkulator, gradskive, passer, lærebok, eventuell regelbok og skrivesaker, samt mat og drikke. Lykke til med forberedelsene og selve eksamen!

Gårdsbesøk

2018-05-07

alf_sau3.pngFredag var elevene i arbeidslivsfag, 8. trinn, på gårdsbesøk hos Kristin Elvatun og Lars Håkon Nerum i Eggedal. Der fikk de se fjøset med flere hundre søyer og lam, kalver og høner. Ekstra stas var det at det ble født to lam mens de var der! I hønsehuset fikk de kose med hønene. Kristin stilte med vaffelrøre, så elevene fikk steke seg vafler. Vi er takknemlig for at elevene får komme ut på bedriftsbesøk, denne gangen for å ta en titt på livet som sauebonde! 

 

Husk å søke videregående opplæring innen 1. mars!

2018-02-22

huskefinger.jpgVi minner om at fristen for å søke videregående opplæring for skoleåret 2018/2019 er 1. mars!

Informasjon om hvordan du søker finner du her!

Ut på tur - aldri sur!

2018-02-14

Skileiken_1.pngValgfag friluftsliv 10.trinn har denne uken vært på tur til skileiken på Nerstad. Det var strålende vær og god vintertemperatur. Tema for turen var bål - både ulike båltyper som elevene presenterte, og generelt om bål. Elevene fikk også god tid til aking og pølsegrilling!

Ida reiser til Gambia

2018-02-01

ida_gambia.pngSom om et ledd i samarbeidet mellom Butterfly Friends og Sigdal ungdomsskole reiser Ida fra 10. trinn til Gambia i februar. Hun kommer til å skrive om det som skjer, og vi håper mange er interesserte i å følge med. Følg med på reisen hennes her!

God jul!

2017-12-22

god-jul.pngFredag 22. desember er siste skoledag før juleferien på Sigdal ungdomsskole. Da har vi grøtfest! Vi ønsker alle foreldre, elever og ansatte en gledelig juleferie. Vi sees igjen onsdag 3. januar 2018! 

 

VR-briller gir tilgang til en ny verden!

2017-12-19

vr1png.png

"Se nå er vi i regnskogen på Borneo! Men hva er det som har skjedd her?" Det er lærer Martina som geleider elevene gjennom regnskog – avskoging og turistfeller på verdens tredje største øy, sørøst i Asia. Men i stedet for å titte på et bilde i en bok, eller se en film, «er» elevene i regnskogen. VR står for Virtual Reality, virtuell virkelighet. Elevene plasserer telefonen sin i VR-brillen, og ved hjelp av telefonens skjerm og maskinvare drar de på reise til regnskogen.