Forsiden - Sigdal ungdomsskole - ungdomskolen i Sigdal kommune

Eksamen i norsk hovedmål og norsk sidemål

2017-05-15

eksamen.pngHele 10. trinn kom opp i norsk til skriftlig eksamen. Elevene har obligatorisk forberedelse på skolen mandag 22. mai og selve eksamen i norsk hovedmål tirsdag 23. mai og norsk sidemål onsdag 24. mai. Vi ønsker elevene lykke til med både forberedelsene og eksamen!

Triatlon

2017-04-28

triatlon2017.pngFredag 28.4 deltok 24 elever fra 8., 9. og 10. trinn på triatlon ved Sigdal ungdomsskole. I surt vårvær gjennomført elevene 500m svømming (i bassenget), 28,5 km sykling rundt Soneren og 7,5 km løping rundt Kråkefjorden. Det var fellesstart etter kort pause på hver disiplin. Det ble mange nye perser og tidligere skolerekorder ble slått! Neste år håper vi at enda flere jenter har lyst å ta utfordringen. Det var premiering i hver disiplin og sammenlagt i gutte- og jenteklassen.

Sammenlagtvinnere ble Ingeborg Sandsbråten Solum og Ole Viksbråten, fra henholdsvis 10. trinn og 9. trinn! Ole med ny skolerekord i både løp, sykkel og sammenlagt, og Ingeborg med ny skolerekord i løping. Vi gratulerer!

For tider, se her...

Møte for foresatte 8. trinn 2017/2018

2017-04-19

Sigdal ungdomsskoleVelkommen til møte for foresatte på 8. trinn skoleåret 2017/2018! På møte vil rektor og rådgiver informere om den forestående overgangen til ungdomsskolen, og det er mulighet for å stille spørsmål om det man lurer på.

Møtet er torsdag 20. april kl 18-20, i kantinen på skolen. Vel møtt!

God påske!

2017-04-07

påskelunch.pngMed dette hyggelige bildet fra påskelunchen til 9B i dag ønsker vi alle elever, foresatte og ansatte en hyggelig ferie!

Åpen dag på Rosthaug for 9. trinn

2017-04-04

rosthaug.jpgOnsdag 5. april reiser 9. trinn til Rosthaug for å få informasjon om de forskjellige utdanningsprogrammene skolen tilby. Det blir en hel dag med mye informasjon, og forhåpentligvis blir elevene litt sikrere på hva de kan tenke seg å velge når de skal søke videregående opplæring. I etterkant kommer elevene til å jobbe videre med de forskjellige utdanningsprogrammene.

Utdanningsvalg - 9. trinn

2017-03-16

ambulansesjåfør.pngI faget Utdanningsvalg utforsker elevene på 9. trinn hvilke muligheter de har på videregående skole, og hvilke yrker ulike valgene kan føre til. I den forbindelse har de de siste ukene hatt besøk av Marianne Kopland fra Restaurant og Matfag på Rosthaug vgs, vår egen vaktmester og tømrer Trond Velstadbråten, og tidligere elev Marlene Velstadbråten. Malene er lærlingen i ambulansefaget, og fortalte om lærlingeordninger, om spennedne fag og om utfordringer du møter i felten. Vi takker for nyttig kunnskap og inspirasjon!

Elevbedriften Kniv!

2017-03-16

knivmaker_EB.png

I Arbeidslivsfag på 9. trinn etablerer elevene sine egne elevbedrifter, og etter en kreativ oppstartsfase i høst er alle nå i full gang med drift. EB Kniv får dyktig hjelp av Arne Mjøseng og Kristen Håvard Trøseng til å produsere kniver. Etterhvert håper elevene å få solgt de flotte produktene sine. Er du interessert i å vite mer om Arbeidslivsfag? Da kan du lese her.

 

God vinterferie!

2017-02-24

vinterferie.png

Vi ønsker alle elever, foresatte og ansatte en riktig god vinterferie! 

 

Husk å søke videregående opplæring innen 1. mars

2017-02-24

huskefinger.jpgVi minner om at alle 10. trinns elever må søke om skoleplass innen 1. mars. 

Her finner du informasjon om hvordan du søker.

Treretterstur!

2017-02-24

treretters_2.pngTorsdag før vinterferien var valgfag friluftsliv på "Treretterstur". Tre grupper hadde planlagt og forberedt hver sin rett! Turen gikk fra Ravnås til Geitedansen i Nedre Sigdal, hvor maten ble tilberedt på bål. Til forrett fikk vi servert pannekake med spekeskinke, til hovedrett fikk vi turwok og deretter banansplitt til dessert. Været var topp og turen kan med god margin kalles vellykka!