Forsiden - Sigdal ungdomsskole - ungdomskolen i Sigdal kommune

Utdanningsvalg - 9. trinn

2017-03-16

ambulansesjåfør.pngI faget Utdanningsvalg utforsker elevene på 9. trinn hvilke muligheter de har på videregående skole, og hvilke yrker ulike valgene kan føre til. I den forbindelse har de de siste ukene hatt besøk av Marianne Kopland fra Restaurant og Matfag på Rosthaug vgs, vår egen vaktmester og tømrer Trond Velstadbråten, og tidligere elev Marlene Velstadbråten. Malene er lærlingen i ambulansefaget, og fortalte om lærlingeordninger, om spennedne fag og om utfordringer du møter i felten. Vi takker for nyttig kunnskap og inspirasjon!

Elevbedriften Kniv!

2017-03-16

knivmaker_EB.png

I Arbeidslivsfag på 9. trinn etablerer elevene sine egne elevbedrifter, og etter en kreativ oppstartsfase i høst er alle nå i full gang med drift. EB Kniv får dyktig hjelp av Arne Mjøseng og Kristen Håvard Trøseng til å produsere kniver. Etterhvert håper elevene å få solgt de flotte produktene sine. Er du interessert i å vite mer om Arbeidslivsfag? Da kan du lese her.

 

God vinterferie!

2017-02-24

vinterferie.png

Vi ønsker alle elever, foresatte og ansatte en riktig god vinterferie! 

 

Husk å søke videregående opplæring innen 1. mars

2017-02-24

huskefinger.jpgVi minner om at alle 10. trinns elever må søke om skoleplass innen 1. mars. 

Her finner du informasjon om hvordan du søker.

Treretterstur!

2017-02-24

treretters_2.pngTorsdag før vinterferien var valgfag friluftsliv på "Treretterstur". Tre grupper hadde planlagt og forberedt hver sin rett! Turen gikk fra Ravnås til Geitedansen i Nedre Sigdal, hvor maten ble tilberedt på bål. Til forrett fikk vi servert pannekake med spekeskinke, til hovedrett fikk vi turwok og deretter banansplitt til dessert. Været var topp og turen kan med god margin kalles vellykka!

Tuva reiser til Gambia!

2017-02-17

tuva.pngSom et ledd i samarbeidet mellom Butterfly Friends og Sigdal ungdomsskole reiser Tuva fra 10. trinn til Gambia i dag. Hun kommer til å blogge om alt som skjer der, og vi håper mange er interesserte i å følge med. Klikk her for å komme til bloggen.

Buskerud NJFF på besøk!

2017-02-07

simulator2.pngValgfag friluftsliv på 10. trinn hadde forrige uke besøk av Knut Johan fra Buskerud NJFF som fortalte litt om jakt og hadde med skytesimulator. Elevene fikk prøve å skyte både and, elg og hjort med simulatoren. Den interne konkurransen var hard, alle ville gjerne vinne. Heldigvis gjør øvelse mester, for alle gjorde det bedre på runde nummer to.

Isfiske på Kråkefjorden

2017-01-27

pilking4.pngValgfag friluftsliv var i dag på isfiske på Kråkefjorden. Heldigvis letta tåka etterhvert og vi fikk bare finvær. Totalt blei det 4 tryter og en god økt i sola.

Informasjonskveld på St. Hallvard videregående skole

2017-01-13

st.hallvard.pngSt. Hallvard videregående skole inviterer elever og foresatte til informasjonsmøte 17. januar. De ønsker å presentere utdanningen ved skolen og det blir muligheter for å stille spøsmål. 

Ungdom med MOT

2017-01-13

UMM2017.pngSju nye Ungdommer med MOT (UMM) er utdannet i Sigdal! En Ungdom med MOT skal være en rollemodell og godt forbilde for andre, den skal gjøre det enklere for de rundt seg å leve, bry seg og si nei, og bidra til å styrke miljøet i positiv retning. I løpet av våren vil disse elevene besøke 7. trinn for å snakke om ungdomsskolen, og gjøre overgangen så god som mulig for de nye 8. trinns elevene.